Zaštita privatnosti i sigurnost osobnih podataka

Osobni podaci su oni podaci koji mogu Vas identificirati (ime i prezime, telefonski broj ili email adresa). Velika važnost zaštiti osobnih podataka posjetitelja posvećena je od strane ELKOS AUTOMATIKE d.o.o.

Pregledavanje naše internetske stanice je anonimno, stoga se ne prikupljaju podaci koji bi omogućili Vašu osobnu identifikaciju. ELKOS AUTOMATIKA d.o.o. automatski prikuplja podatke o Vašem računalu (vaša IP adresa, tip preglednika, država, platforma koju koristite, vrijeme pristupa). Navedene podatke ELKOS AUTOMATIKA d.o.o. koristi u svrhu sakupljanja statističkih podataka, analize posjetitelja i poboljšanja iskustva pristupa stranici.

ELKOS AUTOMATIKA d.o.o. može, u posebnim slučajevima, prikupljati osobne podatke kada su nam ti podaci potrebni zbog e-prijava na javne pozive ili natječaje i slično. Tom prilikom točno je određena svrha prikupljanja osobnih podataka i ti se podaci u druge svrhe ne mogu koristiti. Ti podaci mogu uključivati Vaše ime i prezime, OIB, adresu, broj telefona, email adresu, podatke o zaposlenju i slično.

ELKOS AUTOMATIKA d.o.o. se obvezuje da neće učiniti ni na bilo koji način dostupnima Vaše osobne podatke trećim osobama, već će nakon ispunjenja svrhe prikupljanja podataka iste obrisati. Vaša je slobodan izbor hoćete li nam u takvom slučaju dati svoje podatke ili ne. Upisom traženih podataka u za to predviđena polja potvrđujete da ste dali privolu odnosno da ste svoje podatke dobrovoljno stavili na raspolaganje te da dozvoljavate da se isti koriste u svrhu u koju su podaci dani. U svakom trenutku imate pravo uvida, pravo ispravka, dopune ili brisanja danih podataka, također u svakom trenutku imate pravo odustati o date privole za obradu Vaših podataka i zatražiti prestanak njihove daljnje obrade. Vaše osobne podatke čuvamo toliko dugo koliko je potrebno da se ispuni svrha prikupljanja podataka.

 

Kolačići su malene datoteke koje se pospremaju na računalo dok pretražujemo internet, obično se to događa kada prvi puta posjetite web stranicu. Web stranice pomoću kolačića mogu zapamtiti Vaše aktivnosti ili postavke i sljedeći put kada posjetite istu stranicu mogu ih automatski primijeniti. Web stranica “zna” da ste već bili ovdje i u nekim slučajevima prilagođava ono što vidite na ekranu. Kolačići se mogu koristiti za spremanje lozinki ili formi koje ste ispunili. Svrha kolačića je dobronamjerna, nisu štetni i ne mogu nositi viruse te omogućuju da korisnik ima bolje iskustvo prilikom pretraživanja. Kolačići ne sadržavaju podatke koji Vas mogu identificirati, pa je time osigurana i Vaša privatnost.

ELKOS AUTOMATIKA d.o.o. koristi kolačiće (cookies). Prema pravilima Europske unije obavezni smo zatražiti Vaš pristanak. Korištenjem naših stranica pristajete na uporabu kolačića.